Batterij van elektrische fiets ontploft tijdens afwezigheid bewoners

In Wortegem-Petegem is woensdagnamiddag een batterij ontploft van een elektrische fiets. De knal was zo hevig dat de brandweer massaal ter plekke kwam.

 

Een luide knal en dan een stevige rookontwikkeling. Dat schrikte de buurt op in de Waregemseweg in Wortegem-Petegem. “De batterij van een elektrische fiets is ontploft”, zegt een buur. “De mensen zijn niet thuis, ze zijn op reis. De fiets stond onder een afdak en was niet aan het opladen. Blijkbaar moet de zon er hard op hebben geschenen, waardoor de batterij ontploft is. Van de fiets blijft niets meer over.”

Opletten

Bij de brandweer horen we dat fietsbatterijen best niet opgeladen worden zonder toezicht. “Ik weet niet of dit hier van toepassing was, maar als je fiets betrokken is bij een ongeval, moet je de batterij altijd laten onderzoeken. Het is niet omdat er uiterlijk geen schade is, dat ze inwendig niet geraakt kan zijn. Maar nogmaals, we weten niet of dit hier de oorzaak is. Hier stond de fiets onder een afdak, de hitte van de zon kan een oorzaak zijn.”