Nieuwe lockers in premetrostation

De Lijn heeft nieuwe lockers geplaatst in het premetrostation van de Groenplaats. Het proefproject moet het nu beter doen dan afgelopen zomer. De lockers zijn dan ook hoogtechnologisch en bestand tegen vandalisme.

Mobile Lockers installeerde 90 lockers in het metrostation van de Groenplaats. In oktober werden de vorige kastjes nog afgevoerd. “Het project is toen iets te snel uitgevoerd omdat we tegelijkertijd met de heropening van de Nationalestraat de lockers in werking wilden hebben. Die bleken achteraf gezien niet voldoende te werken. Er was vandalisme en het systeem werkte niet altijd”, vertelt directeur van De Lijn, Tom Meeuws.

Unizo is alvast tevreden. “We hadden eigenlijk niet verwacht dat ze er zo snel zouden staan. We vonden het ook jammer dat de anderen zijn verdwenen. Ze werden dikwijls gebruikt. Zeker tijdens de solden moeten de park & rides gepromoot worden en de lockers zijn een stap in de goede richting”, zegt Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen.

De nieuwe lockers komen rechtstreeks van het strand in Spanje. “In vergelijking met deze lockers waren de vorige schoenenkastjes”, vertelt Koen Mortelmans van Mobile Lockers. “Ze zijn ook onverwoestbaar. We starten met deze 90 en in april komen er nog nieuwe die iets groter zijn.” (NBA)

Het Laatste Nieuws 19/12/2014

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/nieuwe-lockers-in-premetrostation-a2157325/