“Op enkele dagen 300.000 euro opgehaald”

Enkele weken geleden voltooide Mobile Locker met succes zijn eerste crowdlendingcampagne. Op enkele dagen tijd haalde het bedrijf 300.000 euro op, het kapitaal dat nodig is om hun verdere groei te financieren.

“Mobile Locker is een innovatief bedrijf dat regelmatig nieuwe producten op de markt wil brengen”, vertelt medeoprichter Jef van Hyfte. “Ons mobiel en geautomatiseerd lockersysteem is uniek in de wereld. Onlangs haalden we zelfs een distributiecontract voor Chili en Hawaii binnen. Toch willen we niet blijven stilstaan en willen we binnenkort een nieuw marktsegment aanboren. Hiervoor hebben we natuurlijk kapitaal nodig.”

Waarom hebben jullie voor crowdlending gekozen?

“Crowdlending is een snelle manier om geld op te halen. Met deze campagne hebben we op slechts 3 werkdagen 300.000 euro opgehaald. De samenwerking met BoleroCrowdfunding, de financiële partner die voor ons de crowdlending organiseert, heeft bovendien nog andere deuren voor een kapitaalsverhoging geopend. Crowdlending creëert ook media-aandacht en biedt opportuniteiten voor netwerking en nieuwe samenwerkingen. Het is eigenlijk veel meer dan alleen maar geld ophalen.”

Op welke manier heeft crowdlending voor jullie deuren geopend voor andere financieringen?

“Op een event kwamen we in contact met BoleroCrowdfunding. Nadien kwamen we te weten dat we via PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen) een KMO-cofinanciering konden bekomen. BoleroCrowdfunding is immers erkend cofinancierder van PMV. Zo vielen de puzzelstukken langzaam maar zeker in elkaar. Door verschillende financieringsvormen te combineren, konden we in totaal bijna 1,2 miljoen euro ophalen, waarvan 300.000 euro via crowdlending.”

Heb je tips voor ondernemers die geld willen ophalen via crowdlending?

“In de eerste plaats raad ik aan de hefboom naar andere financieringsmogelijkheden ten volle te benutten. Wanneer je geld ophaalt via crowdlending, stijgt het vertrouwen van andere investeerders. Bij Mobile Locker was de crowdlending erg succesvol, maar weet ook dat dit niet vanzelf gaat. Je moet er tijd en energie in stoppen. Bereid je dossier goed voor en zorg dat je een sterk businessplan kan voorleggen.”