Oorzaak van zware brand bij Mechels afhaalrestaurant ligt bij batterij van elektrische fiets

Er is zaterdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken bij een Chinees afhaalrestaurant in Mechelen. Een politieman die op weg was naar zijn werk kon verschillende mensen evacueren.

Op beelden van omstanders is te zien hoe de vlammen uit het pand van het bekende afhaalrestaurant Ni Hao, op de Brusselsesteenweg in Mechelen, slaan. Dat gaat gepaard gaan met hevige rookontwikkeling. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Politieman Benny Boydens was op weg naar zijn werk toen hij de brand opmerkte. “Ik zag een enorme rookontwikkeling op de benedenverdieping”, zegt hij. “Op het eerste gezicht leek het of de zekeringkast die in brand stond.”

“Er waren drie medewerkers van het restaurant aanwezig. Zij raakten op tijd buiten, maar één van hen heb ik wel moeten wegtrekken. Hij wilde de brand zelf blussen. Een begrijpelijke reactie, maar dat was onbegonnen werk. Het was een stevige uitslaande brand”, vertelt Boydens. Hij evacueerde ook de twee aanpalende panden. “Daar heb ik ook enkele mensen naar buiten moeten halen, zegt hij.

De Brusselsesteenweg is momenteel afgesloten aan het Plaisanceplein. Enkele wagens die voor het restaurant geparkeerd stonden, raakten ook beschadigd.