Slimme stadskiosken maken winkelen in de stad makkelijker

“Slimme stadskiosken maken winkelen in de stad makkelijker”
Gazet van Antwerpen* – 23 Aug. 2018 – Pagina 7
Gazet van Antwerpen/Mechelen – Waas, Gazet van Antwerpen/Kempen, Gazet van Antwerpen/Stad en Rand

Mobile Locker, de Antwerpse start-up die vier jaar geleden van start ging met mobiele lockers op een Spaans strand en intussen in tal van landen voet aan grond heeft, is op zoek naar kapitaal om door te groeien. “De volgende stap is de uitbouw van vaste lockers als slimme kiosken.”

Jef Van Hyfte uit Brasschaat en Koen Mortelmans uit Zandhoven bouwden vanaf 2012 samen deeltijds aan een idee: lockers op zonne-energie om je waardevolle spullen in op te bergen, maken een dagje strand veel aangenamer, want je moet je geen zorgen maken om diefstal én je kunt je gsm opladen, bijvoorbeeld om meteen foto’s te delen. Mobile Locker zette voet aan grond aan de Spaanse Costa Blanca en groeide in 2015 richting ons land. “Dit jaar zullen we honderd dagen aanwezig zijn geweest op festivals en events”, zegt Van Hyfte. “En staan er units op vijftien buitenlandse stranden, onder meer op Aruba, via een lokale partner daar.”

Eilandje

Van Hyfte en Mortelmans runnen Mobile Locker intussen fulltime, samen met een derde vennoot, en ze stellen vijf mensen tewerk.  Hun kantoor is op het Antwerpse Eilandje en de lockers worden geassembleerd in Wijnegem.

Vanaf vandaag 17u is het voor iedereen mogelijk om via Bolero in te schrijven op obligaties van Mobile Locker, van 100 tot 5.000euro, met een rendement van 8,5% op jaarbasis. Mensen met een KBC-rekening betalen geen instapkosten. Elke crowdfunding houdt risico’s in voor investeerders, maar volgens Van Hyfte zijn die beperkt: “We groeien en hebben een mooie rating (een risico van twee: minder dan gemiddeld, red.) gekregen.”

De ondernemers hebben onlangs een kapitaalverhoging gehad, en mikken nu op minstens 250.000 euro extra. “We krijgen veel vraag naar vaste lockers”, zegt Van Hyfte. “Slimme stadskiosken zeg maar, de ‘telefooncellen’ in het straatbeeld van de 21ste eeuw.  Mobiliteit en handel zijn volop in verandering en we willen die markt kunnen bedienen met lockers op interessante knooppunten. Op een Park & Ride bijvoorbeeld, waar je de auto achterlaat en de boodschappen die je in de stad doet, kunt laten leveren. Handenvrij winkelen komt sterk op. Je kunt er ook pakjes laten toekomen, en je elektrische fiets opladen. We willen die ideeën snel in de praktijk kunnen brengen.” (syma)

Copyright © 2018 Mediahuis. Alle rechten voorbehouden

Source