“Wij brengen extra kleur op festivals”: 60 seconds met Mobile Locker

In de rubriek ‘60 seconds with …’ geven we de CEO’s van start-ups die recentelijk bij Agoria zijn aangesloten één minuut om hun onderneming voor te stellen. Vandaag richten we de schijnwerper op Mobile Locker, een Antwerpse start-up die een innovatieve oplossing bedacht heeft voor uw waardevolle spullen op het strand, festivals en skigebieden.

Wat begon met een idee op het strand is ondertussen uitgegroeid tot een innovatieve start-up. Jef Van Hyfte en Koen Mortelmans richtten in 2012 Mobile Locker op. Met de zomer in het verschiet draait het Antwerpse bedrijf op volle toeren.

Waar komt het idee vandaan?

“Enkele jaren geleden lagen mijn vriendin en ik te zonnebaden op het strand in Spanje”, vertelt Jef Van Hyfte. “We wilden even de afkoeling van de zee opzoeken, maar wisten niet goed wat we met onze spullen moesten doen. ‘Hadden we maar een locker’, zei mijn vriendin. Ik belde meteen naar Koen en even later was alles in gang gezet.”

Innovators en zaakvoerders Jef Van Hyfte (links) en Koen Mortelmans (rechts)

De start-up mag bijna vier kaarsjes uitblazen en heeft de wind in de zeilen. “We staan voor een zeer drukke zomer. Naast de Spaanse costa en de EK-fandorpen in Mechelen en de Ghelamco Arena in Gent, plaatsen we onze lockers ook op festivals als Werchter, Pukkelpop, Dranouter, Groezrock, Ostend Beach… Je vindt ons deze zomer op een twintigtal festivals”, zegt Jef Van Hyfte trots.

Wat maakt jullie lockers zo uniek?

“Het is een compleet onafhankelijk, mobiel of vast systeem. Je kan er je smartphone opladen, er is wifi, het draait op zonnepanelen, het is hooliganproof, je kan er cashless betalen, je moet geen waarborg neertellen…”, verzekert Jef Van Hyfte. “Wij mogen zeggen dat we pioniers zijn op dit vlak.”

En wat brengt de toekomst?

“Momenteel krijgen we vragen van over de hele wereld”, vertelt Jef Van Hyfte. “Maar we focussen ons in eerste instantie op België.” Deze zomer nemen ze een twintigtal jobstudenten onder de arm om hen te helpen tijdens de drukke festivalzomer. “En in de winter zullen we onze focus verleggen naar de skigebieden.”

Source: https://www.agoria.be/nl/Wij-brengen-extra-kleur-op-festivals-60-seconds-met-Mobile-Locker