Batterij elektrische step ontploft: appartement op dijk in Knokke onbewoonbaar

Een appartement langs de Zeedijk-Het Zoute in Knokke is tijdelijk onbewoonbaar verklaard nadat de batterij van een elektrische step is ontploft. De bewoner is naar het ziekenhuis gebracht.

De bewoners van het appartementsgebouw werden rond 12.30 uur opgeschrikt door een luide knal. In een kamer aan de achterzijde van het appartement op de derde verdieping bleek de batterij van een elektrische step ontploft, die er stond op te laden. De bewoner ging het vuur aanvankelijk zelf te lijf met een poederblusser, maar raakte bevangen door de rook. Hij werd met lichte CO-intoxicatie ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten snelden ter plaatse en de brandweer had het vuur snel onder controle. “De kamer waarin de step stond op te laden brandde volledig uit”, zegt luitenant Roemer Vanhoutte. “Het appartement zelf liep grote rookschade op en de elektrische installatie raakte vernield. Het appartement is dan ook tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De boven- en onderliggende appartementen bleven gevrijwaard. Onze mensen hebben ze wel geventileerd voor de rook. De step hebben we uit het appartement gehaald. Zo’n batterij is immers heel instabiel na een brand.”