Lange transfers, nét die 2 kilo te veel bagage, of te laat beslist oma’s warme maar extreem onflatterende trui toch maar niet mee te nemen: er zijn zoveel redenen waarom we allemaal wel eens een locker op de luchthaven wensten.
Mobile Locker zocht naar manieren om het leven van een transit passagier te verbeteren dankzij hun producten, zonder de workload voor de veiligheidsmedewerkers daarmee te verhogen.
Ze pitchten hun idee bij Brussel Airport en na een aantal weken lag er een op maat gemaakt plan op tafel, aangepast aan de specifieke noden van de omgeving. Niet veel later, begin 2019, stonden de lockers geïnstalleerd en klaar voor de eerste toeristen.
Brussels Airport zag verschillende voordelen in de oplossing van Mobile Locker: minder problemen dan het vorige systeem, een beter gebruik van de ruimte en een verhoogde customer service dankzij de state-of-the-art software. Dat de security van op een afstand de verkoop en eventuele problemen kan monitoren, was een extra bonus.
Er werd een specifieke flow gecreëerd zodat de reizigers volledig autonoom het aankoopproces kunnen doorlopen zonder interactie van de werknemers ter plaatse.
Nadat ze hun locker selecteren op het scherm, kiezen de bezoekers een 6-cijferige code en een symbool, waarmee ze nadien hun locker kunnen openen.
Daarnaast, om overheadkosten tot een minimum te beperken, worden enkel betalingen met de kaart aanvaard, om zo onnodige transacties met cash geld te elimineren.
Naast de presentatie van de software, was ook de presentatie van de lockers in de ruimte van groot belang: efficiënt gebruik van de ruimte was key!
Daarbij was het modulaire design van de lockers de redder in nood, optimaal gebruik makend van de aanwezige ruimte.
Er werd geen centimer te veel gebruikt van de aanwezige oppervlakte, terwijl de lockergebruiker geen centimeter te kort komt voor zijn bagage!
Want hoe je het ook draait of keert: het gaat altijd over die juiste balans vinden, nietwaar?