Een kluis voor het strand
Toen Jef Van Hyfte vier jaar geleden tijdens een strandvakantie wilde gaan zwemmen, wist hij geen blijf met zijn portefeuille, sleutels en telefoon. Zo ontstond het idee voor een innovatieve locker.
Jef Van Hyfte bedacht zijn innovatieve locker samen met Koen Mortelmans. “Het prototype hebben we met eigen middelen ontworpen en geproduceerd”, zegt hij. “Het was een harde leerschool, met vallen en opstaan. Twee prototypes en drie jaar later hebben we samen met zes investeerders de Belgische nv Mobile Locker opgericht.”
De lockers van Mobile Locker kunnen overal worden ingezet: op stranden en in skigebieden, in sportstadions en muziektempels, op events en festivals, in attractieparken, stations en supermarkten. Het is een verplaatsbare eenheid die een aantal kluizen bevat. “Ze zijn een stuk geavanceerder dan de traditionele kluisjes”, zegt Koen Mortelmans. Het staal is twee keer zo dik en behandeld tegen corrosie en uv-straling. Daardoor zijn de kastjes bestand tegen vandalisme en alle weersomstandigheden. Ze zijn ook uitgerust met innovatieve software die een gedigitaliseerd platform voor heel wat toepassingen creëert.
De lockers zijn bijvoorbeeld voorbereid op de nieuwste systemen om cashloos te betalen, waaronder Apple Pay en Google Wallet. Toegang tot een kluisje krijg je via een QR-code, vingerafdrukherkenning, een chipkaart of de RFID-technologie, die gebruikmaakt van radiogolven. Ook uniek is dat huurders hun telefoon in hun locker kunnen opladen. De uitbater van de lockerunit kan die vanaf afstand bedienen en monitoren via zijn computer of smartphone.
Vandaag bedient Mobile Locker vooral België en de buurlanden. 90 procent van de verplaatsbare lockerunits wordt verkocht in het buitenland. “Ze worden grotendeels ontworpen, getest en geproduceerd in eigen land”, zegt Jef Van Hyfte. “Daardoor kunnen we garant staan voor de hoogste kwaliteit van onze producten, een korte aanvoerlijn en een betere klantenservice.”
Lees hier het volledige artikel
Roel Van Espen – 18/11/16 om 18:23