Mobile Locker beveiligt arenas in Europa

 

‘I want it, I got it’

La Grande weet wat ze wilt en dat geldt niet enkel voor haar songteksten.
Sinds de dramatische aanslag in Machester na haar optreden in mei 2018, eist de popster de hoogst mogelijke veiligheidsnormen in elke venue waar ze optreedt. Hoewel haar beslissing hoogst begrijpelijk is, zorgde ze alsnog voor wat chaos langs de kant van de venues, die plots nieuwe maatregelen dienden te treffen.

 

Wanneer de standaard niet genoeg is

Niemand kijkt nog raar op van een security check bij aankomst op een event: je tas, jas -en liefst nog je ziel- blootleggen voor de security agenten is vrijwel schering en inslag deze dagen.
Ariana ging een paar stapjes verder dan de normale controle echter, door geen enkele tas, tenzij klein en volledig doorzichtig, door te laten. Doordat de lockers, om eventueel grotere items op te bergen, zich achter de security check aan de inkom bevonden, kwam het Sportpaleis in nauwe schoentjes te staan door deze maatregel.

 

Veiligheid verzekerd

De organisatie waarschuwde de fans op voorhand en ook de artieste zelf anticipeerde door een collectie van volledig doorzichtige tasjes op de markt te brengen, die aan de inkom verkocht zouden worden. Ondanks de talrijke waarschuwingen, wist de organisatie dat er extra maatregelen genomen moesten worden teneinde bergen verboden goederen en boze fans te vermijden.
Ze hadden lockers nodig, en wel heel specifiek: voor een grote capaciteit, buiten, vóór de eerste security check, voor slechts één avond en van hoge kwaliteit.
Enter Mobile Locker!

We plaatsten 6 10voets containers, met een totaal van 1728 lockers en 6 betaalterminals om een snelle aankoopflow te garanderen. De units werden geplaats voor de eerste fouillering, waardoor mensen tijdig hun verboden items konden opbergen en het werk van de stewards aanzienlijk verlicht werd. Doordat mensen alles tijdig opbergden, verliep de toegangsflow vlotter.
Hoewel de meeste concertgangers goed op de hoogte waren van de maatregels, waren er toch een groot aantal erg dankbaar hun spullen alsnog veilig te kunnen opbergen in de lockers.

 

Terugkeren gaat niet meer

Er is duidelijk een precedent gezet voor de veiligheidsmaatregelen in concertgebouwen: de standaard is naar boven gegaan. Volgens Peter Dobbels, veilighedsadviseur van het Sportpaleis, gaat het er vanaf nu niet meer minder op worden: “Dit was de eerste keer dat we zo een strenge veiligheidsregels moesten hanteren voor een artiest. Ervaring leert ons echter dat de meeste artiesten een copy-paste methode hanteren qua veiligheidsbeleid: wat de ene heeft, zal vaker gevraagd worden door de anderen in de toekomst. Wij verwachten daardoor dat dit dus zeker niet de laatste keer is dat we onze flow en veiligheidstoezicht zo organiseren.”