Mobile Locker & Bolero Crowdfunding

Bolero Crowdfunding biedt u een unieke kans om rechtstreeks te investeren in Belgische beloftevolle ondernemingen.

Wat betekent crowdfunding voor u als investeerder?

Crowdfunding is een alternatieve vorm van financiering waarbij een onderneming beroep doet op een investeerderspubliek (de crowd) zodoende financiering te vinden voor zijn bedrijf.  De ondernemer lanceert maw een crowdfundingcampagne waarbij hij binnen een bepaalde tijdspanne (meestal twee maanden) een minimum bedrag dient te verzamelen bij een publiek van particuliere investeerders. U als investeerder kan zo een totaal bedrag investeren van 50 euro tot 5.000 euro per campagne. Wanneer het vooropgestelde bedrag binnen de deadline wordt opgehaald is de crowdfundingcampagne geslaagd en wordt het geld via het crowdfundingplatform overgemaakt aan de ondernemer. Zoniet worden alle investeerders terugbetaald.

Crowdfunding is een verzamelbegrip voor verschillende soorten van crowdfunding. KBC biedt via haar platform, Bolero Crowdfunding, twee types van financiële crowdfunding aan.  In het geval een bedrijf een obligatielening uitschrijft kan u als investeerder daarop intekenen tegen een bepaalde rente. Deze vorm van crowdfunding  heet Crowdlending.  In het geval van Equity Crowdfunding kan u als investeerder intekeken op aandelen van een bedrijf. Buiten deze vormen bestaan er nog andere vormen van crowdfunding, namelijk Donaties en Reward-based Crowdfunding. Deze laatsten worden niet aangeboden via Bolero Crowdfunding.

Uw voordelen

  1. Kies zelf uit een exclusieve portfolio van investeringsopportuniteiten in welke bedrijven u investeert.
  2. Kies zelf via welk type product u wenst te investeren:
    • Via Crowdlending stimuleert u de groei van KMO’s en groeibedrijven door in te tekenen op een obligatielening. U geniet van een vaste interestvoet en een afgesproken aflossingsplan van het ontleende kapitaal.
    • Via Equity Crowdfunding wordt u mede-eigenaar van een bedrijf door aandelen van de vennootschap te kopen. Dit gebeurt meestal voor start-ups.
  3. Beslis welk bedrag u investeert. Investeren kan vanaf 50 euro tot maximaal 5.000* euro per crowdfundingcampagne.
  4. Voor investeringen in jonge bedrijven kan u als investeerder via Bolero Crowdfunding, afhankelijk van de campagne, genieten van een fiscaal voordeel. Lees alles over de Tax Shelter.

Check hier de campagne van Mobile Locker NV